Μηδενικής κατανάλωσης κατασκευές

Τα ενεργειακά σπίτια μηδενικής κατανάλωσης Smart Zero αποτελούν μια καινοτομία της Smart Building με χαμηλή έως μηδενική κατανάλωση ενέργειας.

Οι μηδενικής κατανάλωσης κατασκευές αποτελούν μια καινοτομία της Smart Building οι οποίες προσφέρουν τεράστια πλεονεκτήματα σε εκείνους που θα τις επιλέξουν.

Τα ενεργειακά σπίτια της σειράς SmartZero, αποκαλούνται έτσι λόγω της μηδενικής τους κατανάλωσης σε ενέργεια (Zero). Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, ένα σπίτι μηδενικής κατανάλωσης απαιτεί την ύπαρξη ενός συστήματος αυτόνομης παραγωγής ενέργειας, ώστε η κατανάλωσή του να γίνεται αποκλειστικά από το ίδιο το σπίτι.

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών επί σειρά πολλών ετών. Έτσι, διαθέτουμε όλη την εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις ώστε να προσφέρουμε μηδενικής κατανάλωσης σπίτια με έμφαση στην υψηλή αισθητική, την αποδοτικότητα και την λειτουργικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα σπίτια της σειράς Smart Zero μπορείτε να βρείτε παρακάτω.

Ενεργειακά σπίτια μηδενικής κατανάλωσης Smart Zero

Τα ενεργειακά σπίτια μηδενικής κατανάλωσης Smart Zero αποτελούν τον ιδανικότερο τρόπο να αντιμετωπίσει ένα νοικοκυριό τα υπέρογκα ποσά που απαιτούνται στις διάφορες πηγές ενέργειας. Επιλέγοντας μια κατασκευή σπιτιού από την σειρά Smart Zero δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να σας αγχώνουν οι τιμές των καυσίμων, αφού το ίδιο το σπίτι θα μπορεί να παράγει όλη την απαιτούμενη ενέργεια.

Μάλιστα, η ενεργειακή απόδοση και κατανάλωση των κτιρίων αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα της επικαιρότητας, με αρκετές αλλαγές στις νομοθετικές διατάξεις.

Ήδη οι περισσότερες χώρες του εξωτερικού επενδύουν σε ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις ώστε να εξασφαλίσουν την ενεργειακή αυτονομία των κτιρίων και να μειώσουν την συνολική κατανάλωση ενέργειας.

Έτσι, τα ενεργειακά σπίτια μηδενικής κατανάλωσης θα αποτελέσουν ένα θέμα που θα απασχολήσει ιδιαίτερα και την χώρα μας τα προσεχή έτη.

Στην Smart Building, ήδη βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά και σας παρέχουμε την δυνατότητα να αποκτήσετε ένα σπίτι μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας σύμφωνα με τις υψηλότερες κατασκευαστικές προδιαγραφές.

Smart Zero

Με τί εξοπλίζονται τα σπίτια μηδενικής κατανάλωσης

Προκειμένου να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ήτοι την ανεξαρτησία μιας οικίας σε θέματα κατανάλωσης ενέργειας, φροντίζουμε να εξοπλίσουμε κάθε κτίριο που κατασκευάζουμε με σύγχρονο εξοπλισμό άριστης ποιότητας και υψηλών τεχνικών προδιαγραφών. Ο εξοπλισμός αυτός περιλαμβάνει:

  • Μεταλλικός Σκελετός: Επενδυμένος και μονωμένος διπλά με διογκωμένη πολυστερίνη πάχους 10cm και λ=0,036w/Mk, επικάλυψη διογκωμένης πολυστερίνης πάχους 5-6cm και λ=0,036w/Mk. Συνολικά 15-16cm μόνωση ως πρόληψη και αποφυγή θερμογεφυρών.
  • Τοιχοποιία: Ξηράς δόμησης με εξωτερική θερμοπρόσοψη. Τσιμεντοσανίδα.
  • Κουφώματα PVC: Κουφώματα PVC τριπλού υαλοστασίου με αέριο argon Uw=0.79 W/m2K και Ug=0.6 W/m2K.
  • Μόνωση: Μόνωση δώματος με εξιλασμένη πολυστερίνη, ασφαλτόπανο, σκυρόδεμα καθαριότητας, στεγάνωση.
  • Αντλία Θερμότητας: Ψύξης-θέρμανσης ενεργειακής κλάσης Α.
  • Ηλιακός Θερμοσίφωνας: Ηλιακός θερμοσίφωνας ζεστού νερού.
  • Σύστημα Εξαερισμού: Σύστημα εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας.
  • Σύστημα Φωτοβολταϊκών: Σύστημα φωτοβολταϊκών για πλήρη ενεργειακή ανεξαρτησία.

Κόστος κατασκευής σπιτιού μηδενικής κατανάλωσης

Το κόστος κατασκευής σπιτιού μηδενικής κατανάλωσης δεν μπορεί να εκτιμηθεί πριν κατανοήσουμε τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του εκάστοτε ιδιοκτήτη.

Άλλωστε κάθε κτίριο είναι διαφορετικό, με τις δικές του απαιτήσεις, τόσο σχεδιαστικά όσο και λειτουργικά. Το σημαντικό είναι ότι το κόστος για τις κατασκευές μηδενικής κατανάλωσης ανέρχεται από 20-40% μεγαλύτερο από μια κοινή κατασκευή ενεργειακής κλάσεις Α+. Το τελικό κόστος, όπως είναι λογικό, εξαρτάται εξ’ ολοκλήρου από τις απαιτήσεις και κατά συνέπεια από την ενεργειακή μελέτη.

Στην Smart Building στόχος μας να παρέχουμε μια προσιτή λύση κατασκευής σε κάθε είδους κτίριο. Έτσι και στα σπίτια μηδενικής κατανάλωσης, προσφέρουμε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Αξιοποιώντας άριστης ποιότητας υλικά, σύγχρονες κατασκευαστικές μεθόδους και τις βέλτιστες πρακτικές μόνωσης, καταφέρνουμε να εξασφαλίσουμε αποτελέσματα που θα ικανοποιήσουν πλήρως τις ανάγκες σας.

Και δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι αν και το αρχικό κατασκευαστικό κόστος είναι υψηλότερο, η απόσβεση της επένδυσης θα έρθει πολύ σύντομα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα κατασκευής σπιτιού μηδενικής κατανάλωσης

Όπως προαναφέραμε, τα πλεονεκτήματα κατασκευής σπιτιού μηδενικής κατανάλωσης είναι ιδιαίτερα σημαντικά ένεκα του ότι ανεξαρτητοποιούνται από την αγορά καυσίμων και ενέργειας. Κάτι που φυσικά συνεπάγεται τεράστιο οικονομικό όφελος για έναν ιδιοκτήτη. Τα επιμέρους οφέλη που προσφέρει η κατασκευαστική μέθοδος Smart Zero είναι:

  • Υψηλότερη εξοικονόμηση ενέργειας, ψύξης και θέρμανσης ζεστού νερού σε σχέση με κατασκευές ενεργειακής κλάσεις Α+.
  • Μεγαλύτερη φιλικότητα προς το περιβάλλον
  • Μέριμνα για τους ιδιοκτήτες από μελλοντική αύξηση τιμολογίων ηλεκτροδότησης.
  • Αυξημένη άνεση λόγο των ομοιόμορφων εσωτερικών θερμοκρασιών.
  • Μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας λόγο της βελτιωμένης ενεργειακής απόδοσης.
  • Μείωση μηνιαίου κόστους συντήρησης.
  • Ελαχιστοποιείται το κόστος κατασκευής παθητικού σπιτιού εξ’ αρχής σε σχέση με μεταγενέστερη μεταποίηση.
  • Μεταπολιτική αξία υψηλότερη, σε σχέση με μια κοινή κατασκευή, από την άνοδο των τιμολογίων ρεύματος.
  • Μελλοντική κανονισμοί και νόμοι για το διοξείδιο του άνθρακα ίσως αναγκάσουν την μελλοντική μεταβολή τυπικού κτιρίου σε παθητικό.

Εύκολα γίνεται κατανοητό ότι η κατασκευή σπιτιού μηδενικής κατανάλωσης αποτελεί μια ιδιαίτερα αποδοτική επένδυση την οποία κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά.

Η εταιρεία μας μάλιστα είναι σε θέση να εξασφαλίσει άριστα αποτελέσματα σε κάθε κατασκευή, τόσο από θέμα ενεργειακής απόδοσης όσο και αισθητικής.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να ζητήσετε μια αναλυτική προσφορά για το δικό σας σπίτι μηδενικής κατανάλωσης δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Scroll to Top