Κουφώματα

Τα κουφώματα αποτελούν ένα βασικό μέρος των κτιρίων και μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις που πρέπει να κάνει ένας ιδιοκτήτης.

Ως κούφωμα ορίζεται το στοιχείο εκείνο που χρησιμοποιείται για να κλείσει έναν άνοιγμα μεταξύ των τοίχων ενός κτιρίου. Η χρήση τους είναι απαραίτητη ενώ η κατασκευή τους θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να προστατεύουν τον χώρο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Μάλιστα, τα κουφώματα αποτελούν ένα από τα βασικότερα στοιχεία που καθορίζουν την ενεργειακή απόδοση ενός σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου.

Οι βασικότερες κατηγορίες κουφωμάτων είναι δύο και συγκεκριμένα τα εσωτερικά και εξωτερικά κουφώματα. Ειδικότερα, τα εσωτερικά κουφώματα χρησιμοποιούνται κυρίως για τον διαχωρισμό των δωματίων μέσα σε έναν χώρο, ενώ τα εξωτερικά για να προσφέρουν φυσικό φωτισμό, κάποια έξοδο ή ακόμη και θέα. Εξωτερικά κουφώματα είναι οι μπαλκονόπορτες, οι κεντρικές πόρτες και τα παράθυρα.

Πέραν του διαχωρισμού σε εσωτερικά και εξωτερικά, τα κουφώματα μπορούν να ταξινομηθούν σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους ή τον τρόπο λειτουργίας τους. Η επιλογή που θα πρέπει να κάνετε για τον δικό σας χώρο εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες. Εάν δεν γνωρίζετε ποια επιλογή είναι η ιδανική βάση των δικών σας αναγκών, το εξειδικευμένο μας προσωπικό θα σας καθοδηγήσει με τρόπο ώστε η τελική σας επιλογή να είναι και η καλύτερη.

Σε κάθε τοποθέτηση κουφωμάτων που αναλαμβάνει η εταιρεία Smart Building, φροντίζουμε να εξασφαλίζουμε τα μέγιστα οφέλη ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του χώρου, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούμε και ένα άριστο αποτέλεσμα από θέμα αισθητικής. Πάμε να αναλύσουμε λίγο τα είδη κουφωμάτων καθώς και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει κάθε ένα από αυτά.

Κουφώματα Αλουμινίου

Τα κουφώματα αλουμινίου αποτελούν θα λέγαμε την πιο διαδεδομένη επιλογή ένεκα των τεράστιων πλεονεκτημάτων που προσφέρουν. Ειδικότερα, τα κουφώματα αλουμινίου χαρακτηρίζονται για την υψηλή τους ποιότητα, την άριστη θερμομόνωση και ηχομόνωση καθώς και την εξαιρετική τους αισθητική. Κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας αλουμίνιου, θα προσφέρουν στον χώρο σας ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Το προσωπικό μας αναλαμβάνει την τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές, εξασφαλίζοντας τα βέλτιστα αποτελέσματα για το κτίριο σας. Ένας από τους βασικότερους λόγους για να επιλέξετε το αλουμίνιο είναι η τεράστια ασφάλεια που προσφέρει χάρη στην ανθεκτικότητα που το χαρακτηρίζει. Επιπρόσθετα, η συγκεκριμένη επιλογή θα αντέξει χωρίς καθόλου προβλήματα για πάρα πολλά χρόνια, αφού οι καιρικές συνθήκες και η ακτινοβολία του ήλιου δεν επηρεάζουν καθόλου το αλουμίνιο.

Τα κουφώματα αλουμινίου, ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας τους διακρίνονται σε τρεις υποκατηγορίες, τα ανοιγόμενα, τα συρόμενα επάλληλα και τα συρόμενα χωνευτά. Πάμε να δούμε αναλυτικότερες πληροφορίες για την κάθε μία υποκατηγορία.

κουφώματα αλουμινίου
κουφώματα αλουμινίου
Ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου
Ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου

Ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου

Τα ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου αποτελούν την πιο διαδεδομένη κατηγορία κουφωμάτων που θα συναντήσει κανείς σε σπίτια, γραφεία και παντός είδους κτίρια. Η κατασκευή των συγκεκριμένων κουφωμάτων μπορεί να περιλαμβάνει ένα, δύο ή και παραπάνω φύλλα και ο τρόπος λειτουργίας τους είναι ο κλασικός σαν πόρτα ή στην ανάκληση.

Ένας από τους βασικότερους λόγους που τα συγκεκριμένα κουφώματα χρησιμοποιούνται πιο συχνά είναι το γεγονός ότι προσφέρουν μεγάλη ευκολία στην χρήση τους, χαρακτηρίζονται για τα υψηλά επίπεδα ασφαλείας που προσφέρουν όταν κλειδώνουν καθώς και για την υψηλή τους αντίσταση σε συνθήκες υγρασίας. Επιπρόσθετα, στα ανοιγόμενα κουφώματα μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν ρολά και σίτες.

Συρόμενα επάλληλα κουφώματα

Τα συρόμενα κουφώματα αποτελούν ένα επίσης διαδεδομένο είδος αφού εξυπηρετούν ιδιαίτερα τους μικρούς χώρους που δεν υπάρχει η δυνατότητα για μεγάλα ανοίγματα. Η κατασκευή τους περιλαμβάνει συνήθως δύο φύλλα τα οποία ανοίγουν παράλληλα το ένα με το άλλο. Συγκεκριμένα, το ένα φύλο σύρεται και εισέρχεται πίσω από το άλλο, ανοίγοντας έτσι το κούφωμα. Αν και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αποτελούνται από δύο φύλλα, δεν υπάρχει περιορισμός αφού μπορούν να προστεθούν και περισσότερα, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του χώρου.

Συρόμενα χωνευτά κουφώματα

Τα συρόμενα χωνευτά κουφώματα λειτουργούν με την ίδια φιλοσοφία όπως και τα επάλληλα, με την διαφορά ότι το φύλο που σύρεται δεν εισέρχεται πίσω από το άλλο αλλά μέσα στον τοίχο. Η συγκεκριμένη επιλογή προσφέρει μεγάλη άνεση και εξοικονόμηση χώρου, κάτι που τα καθιστά μια ιδιαίτερα αξιόπιστη επιλογή σε κουφώματα αλουμινίου.

Συνθετικά κουφώματα

Τα συνθετικά κουφώματα PVC αποτελούν μια κατηγορία η οποία τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ζήτηση. Βασικότεροι λόγοι είναι η ιδιαίτερα προσιτές τους τιμές παρέχοντας ταυτόχρονα αξιοπιστία και εγγυημένα αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, τα συνθετικά κουφώματα είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά τόσο σε ακραίες θερμοκρασίες όσο και σε μια ανεπιθύμητη πυρκαγιά. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και η συντήρηση που χρειάζονται είναι ελάχιστη.

Σε γενικές γραμμές, το συνθετικό υλικό που χρησιμοποιείται είναι κακός αγωγός της θερμότητας, κάτι που εξασφαλίζει σημαντική προστασία έναντι των εναλλαγών στην θερμοκρασία. Κάτι που θα αυξήσει την ενεργειακή απόδοση του χώρου και θα μειώσει το κόστος κατανάλωσης καυσίμων.

Με απλά λόγια, οι λόγοι για να επιλέξετε τα συνθετικά κουφώματα είναι η ευκολία στην χρήση τους, η υψηλή τους ενεργειακή απόδοση, η μεγάλη διάρκεια ζωής τους με ελάχιστη συντήρηση, η μεγάλη ποικιλία φινιρισμάτων που μπορείτε να επιλέξετε και φυσικά το ιδιαίτερα προσιτό τους κόστος.

Συνθετικά κουφώματα
Συνθετικά κουφώματα

Ανοιγόμενα συνθετικά κουφώματα

Στην κατηγορία των συνθετικών κουφωμάτων, τα ανοιγομενα είναι αυτά που προτιμούνται περισσότερο από τους ιδιοκτήτες κτιρίων λόγω της μέγιστης θερμομόνωσης που προσφέρουν. Ο κλασικός μάλιστα τρόπος ανοίγματος εξυπηρετεί έναν μεγάλο αριθμό χρήσεων και είναι άλλωστε αυτά που ο περισσότερος κόσμος έχει συνηθίσει.

Εάν και εσείς θέλετε να εκμεταλλευτείτε τα τεράστια πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα ανοιγόμενα συνθετικά κουφώματα, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να επικοινωνήσετε με τους εξειδικευμένους μας επαγγελματίες. Αφού προβούμε σε μία αυτοψία του χώρου σας, θα φροντίσουμε να σας προτείνουμε την πλέον κατάλληλη και αποδοτική λύση βάση των δικών σας αναγκών.

Ξύλινα κουφώματα

Τα ξύλινα κουφώματα αποτελούν μία από τις καλύτερες επιλογές κουφωμάτων σε θέμα αισθητικής. Η πολυτέλεια του ξύλου και η μεγάλη ποικιλία σχεδίων που μπορείτε να επιλέξετε είναι σίγουρο πως θα δώσει μια σημαντική αισθητική αναβάθμιση στο κτίριο σας. Επιπρόσθετα, το ξύλο αποτελεί ένα στοιχείο που χαρακτηρίζεται για την κακή αγωγιμότητα στην θερμότητα, κάτι που θα εξασφαλίσει άριστες θερμοκρασίες στον εσωτερικό χώρο.

Τα ξύλινα κουφώματα αν και αποτελούν μια εξαιρετική λύση, συνοδεύονται και από δύο βασικά μειονεκτήματα. Το πρώτο είναι το αρχικό κόστος τους, αφού συγκριτικά με τις άλλες κατηγορίες κουφωμάτων είναι υψηλότερο και το δεύτερο ότι η συντήρηση που χρειάζονται πρέπει να είναι πιο τακτική, ένεκα του ότι το ξύλο είναι πιο ευάλωτο στην υγρασία.

Ξύλινα κουφώματα
Ξύλινα κουφώματα

Ξύλινα ανοιγόμενα κουφώματα

Με τα ξύλινα ανοιγόμενα κουφώματα μπορείτε να προσφέρετε εξαιρετική αισθητική και άριστη λειτουργικότητα στον χώρο σας. Άλλωστε, το ξύλο έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ζήτηση τα τελευταία χρόνια τόσο στα κουφώματα όσο και σε έπιπλα και λοιπά στοιχεία διακόσμησης. Ο βασικότερος λόγος η μοναδική αισθητική που προσφέρει η απόχρωση του φυσικού ξύλου, δίνοντας ένα αποτέλεσμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς.

Μάλιστα, εάν η συντήρηση είναι κάτι για το οποίο φοβάστε την συγκεκριμένη επιλογή, οι εξειδικευμένοι μας επαγγελματίες θα φροντίσουν να εμποτίσουν τον ξύλο των κουφωμάτων με ειδική βαφή η οποία θα εξασφαλίσει την μέγιστη αντοχή τους στο πέρασμα του χρόνου, διατηρώντας την όψη του ξύλου όπως την πρώτη μέρα.

Τι είδους κουφώματα να επιλέξω για τον δικό μου χώρο;

Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, κάθε κατηγορία κουφωμάτων προσφέρει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η τελική επιλογή πρέπει πάντοτε να γίνεται σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις, τις ιδιαιτερότητες του χώρου, τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής κλπ. Απευθυνόμενοι σε έμπειρους επαγγελματίες και μιλώντας για τις ανάγκες σας είναι και ο καλύτερος τρόπος για να προβείτε στην βέλτιστη επιλογή κουφωμάτων.

Στην Smart Building διαθέτουμε όλες τις απαραίτητες γνώσεις και πολυετή εμπειρία ώστε να σας προτείνουμε αξιόπιστες και αποδοτικές λύσεις που θα σας εξασφαλίσουν την μέγιστη αποδοτικότητα. Όλα μας τα κουφώματα χαρακτηρίζονται για τις άριστες τεχνικές προδιαγραφές, τα μέγιστα επίπεδα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης που προσφέρουν και φυσικά για την εξαιρετική τους αισθητική. Και όλα αυτά σε ένα προσιτό κόστος που δύσκολα θα μπορέσετε να αρνηθείτε.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Scroll to Top