Χωματουργικά – Εκσκαφές – Εκσκαφή θεμελίων

Στην Smart Building αναλαμβάνουμε παντός τύπου χωματουργικά και εκσκαφές οι οποίες θα καλύψουν κάθε σας ανάγκη.

Αρκετός κόσμος θεωρεί τις χωματουργικές εργασίες (χωματουργικά – εκσκαφές) ως απλές εργασίες, δίνοντας μικρή βάση σε αυτές. Ωστόσο όταν καταστεί η ανάγκη για εκτέλεση χωματουργικών εργασιών θα κατανοήσετε όχι μόνο πόσο σημαντικές είναι αλλά και πόσο δύσκολο είναι να βρείτε μια αξιόπιστη εταιρεία η οποία θα τις φέρει εις πέρας με άριστα αποτελέσματα.

Στην Smart Building διαθέτουμε ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και σύγχρονα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας που θα εξασφαλίσουν ένα άριστο αποτέλεσμα σε κάθε εργασία που αναλαμβάνουμε.

Γενικότερα, τα χωματουργικά καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα υπηρεσιών όπως θα δούμε και στη συνέχεια. Οι πιο συνηθισμένες από αυτές είναι οι εκσκαφές για θεμελίωση κτιρίων καθώς και οι κατεδαφίσεις. Ένεκα του ότι οι χωματουργικές εργασίες ποικίλουν, απαιτούν εξειδικευμένα μηχανήματα και εξοπλισμό καθώς και άρτιες γνώσεις πάνω στον χειρισμό τους. Οι έμπειροι επαγγελματίες της εταιρείας μας είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες κάθε εργασίας που επιθυμείτε, ανεξαρτήτου δυσκολίας.

Χωματουργικές εργασίες
Χωματουργικές εργασίες

Χωματουργικές εργασίες

Αναλύοντας λίγο τα χωματουργικά, οι προσφερόμενες υπηρεσίες μπορεί να ποικίλουν. Ειδικότερα, μπορεί να είναι καθαρά χωματουργικές εργασίες ή άλλες παρεμφερείς μικρού ή μεγάλου μεγέθους. Στα πλαίσια των παρεχόμενων υπηρεσιών της Smart Building, το εξειδικευμένο μας προσωπικό παρέχει ένα εξατομικευμένο σχέδιο υλοποίησης, το οποίο βασίζεται αποκλειστικά στις δικές σας μοναδικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες.

Αξιοποιώντας σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό καταφέρνουμε να παραδίδουμε κάθε έργο ολοκληρωμένο και σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές. Πάντοτε τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και κανονισμούς ασφαλείας και με πλήρη συμμόρφωση στην κείμενη νομοθεσία.

Μια από τις πιο συνήθεις χωματουργικές εργασίες που αναλαμβάνουμε είναι η εκσκαφή θεμελίων προκειμένου να χτιστεί ένα σπίτι. Το πρώτο και ιδιαίτερα σημαντικό άλλωστε βήμα για να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας.

Εκσκαφή θεμελίων

Η εκσκαφή θεμελίων ξεκινάει με την χάραξη των ορίων εκσκαφής από έμπειρο και εξειδικευμένο τοπογράφο μηχανικό ακολουθώντας πάντοτε το αντίστοιχο σχεδιάγραμμα εκσκαφής. Η χάραξη των ορίων περιλαμβάνει την αποτύπωση των ορίων και την χωροθέτηση του κτιρίου στο εκάστοτε οικόπεδο.

Εν συνεχεία ακολουθεί η εκσκαφή η οποία πραγματοποιείται σε έκταση και βάθος σύμφωνα με το προκαθορισμένο σχεδιάγραμμα του μηχανικού. Οι συγκεκριμένες εργασίες αποτελούν βασικές σε κάθε κατασκευή, αφού ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η εκσκαφή και τοποθέτηση των θεμελίων παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αντοχή και την ανθεκτικότητα του κτιρίου που θα ανεγερθεί.

Το τελικό αποτέλεσμα, ο χρόνος περαίωσης των εργασιών και το τελικό κόστος μιας εκσκαφής εξαρτάται ως  από την ποιότητα του εδάφους στο οποίο πραγματοποιούνται οι εργασίες. Οι βασικότερες κατηγορίες ταξινόμησης του εδάφους είναι:

  • Γαιώδες
  • Ημιβραχώδες
  • Βραχώδες

Αφού ολοκληρωθεί η εκσκαφή, ακολουθεί το τελευταίο στάδιο το οποίο περιλαμβάνει την εξυγίανση του επιπέδου θεμελίωσης. Στις περιπτώσεις όπου το επίπεδο θεμελίωσης δεν κρίνεται κατάλληλο για την στήριξη των θεμελίων, τότε η εξυγίανση πραγματοποιείται με διάστρωση σε επαρκές πάχος κροκάλας ή κατάλληλα διαβαθμισμένου αμμοχάλικου (3Α).

Κόστος εκσκαφής, χωματουργικών εργασιών

Το κόστος εκσκαφής και γενικά των χωματουργικών εργασιών εξαρτάται από ένα πλήθος παραγόντων. Ειδικότερα, ένεκα του ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες προσαρμόζονται στις εκάστοτε ανάγκες του ενδιαφερόμενου, το κόστος δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε έναν σταθερό τιμοκατάλογο.

Ένας από τους βασικότερους παράγοντες που επηρεάζουν το τελικό κόστος που θα χρειαστεί να καταβάλετε για χωματουργικά – εκσκαφές είναι η το είδος και η ποιότητα του εδάφους. Σε γενικές γραμμές, ο τύπος του εδάφους δεν είναι εφικτό να προβλεφθεί προτού γίνει η έναρξη των εργασιών, ωστόσο μπορεί να εκτιμηθεί εμπειρικά από γειτονικές εκσκαφές.

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος είναι:

  1. Το μέγεθος του έργου που πρέπει να υλοποιηθεί
  2. Το είδος των εργασιών

Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι χάρη στην πολυετή μας εμπειρία στα χωματουργικά και τις εκσκαφές, η εταιρεία μας παρέχει τις πιο αξιόπιστες λύσεις και πάντοτε στις πιο προσιτές τιμές της αγοράς. Εάν ενδιαφέρεστε για οποιαδήποτε εργασία δεν έχετε παρά να επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Scroll to Top