Φέρων οργανισμός

Ο φέρων οργανισμός ενός κτιρίου, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία, αφού πρόκειται ουσιαστικά για τον σκελετό της κατασκευής.

Η σωστή κατασκευή του φέροντα οργανισμού επηρεάζει σημαντικά την αντοχή, την διάρκεια ζωής και την ασφάλεια ενός κτιρίου. Είναι λοιπόν ιδιαίτερα σημαντικό, οι εργασίες να πραγματοποιούνται από έμπειρους επαγγελματίες με εξειδίκευση στον χώρο των κατασκευών.

Φέρων οργανισμός μεταλλικής / σύμμεικτης κατασκευής

Γενικά, ο φέρων οργανισμός αποτελείται από μεταλλικά υποστυλώματα – δοκούς, αντιανέμια, πλάκες από οπλισμένο σκυρόδεμα ή σύμμεικτες πλάκες με τραπεζοειδή λαμαρίνα και ελαφρώς οπλισμένο σκυρόδεμα. Οι διατομές που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του μεταλλικού σκελετού, είναι ευρωπαϊκής παραγωγής και διακρίνονται για την άριστη ποιότητά τους. Είναι κατασκευασμένες από βιομηχανικές μονάδες και ελέγχονται ποιοτικά σε όλες τις φάσεις της παραγωγής σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Η σύμμικτη λειτουργία των δοκών εξασφαλίζεται με τη χρήση διατμητικών ήλων για τη συναρμογή της μεταλλικής δοκού με τη σύμμεικτη πλάκα ή την πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος. Ακολουθώντας το αρχιτεκτονικό σχέδιο και μεταξύ των υποστυλωμάτων, τοποθετούνται οι χιαστί ή έκκεντροι σύνδεσμοι ή αλλιώς αντιανέμια. Τα αντιανέμια, ενσωματώνονται στην τοιχοποιία για την εξασφάλιση ενός άριστου αποτελέσματος.

Φέρον οργανισμός μεταλλικής / σύμμεικτης κατασκευής
Φέρον οργανισμός μεταλλικής / σύμμεικτης κατασκευής
Μεταλλικός Σκελετός

Μεταλλικός σκελετός (Υποστυλώματα – Δοκοί – Διαγώνια Στοιχεία)

Ο μεταλλικός σκελετός ενός κτιρίου, αποτελείται από τα κάτωθι επιμέρους στοιχεία:

  1. Τις χαλύβδινες δοκούς, στο άνω πέλμα των οποίων συγκολλούνται διατμητικοί σύνδεσμοι (ήλοι) για την συνεργασία τους με το οπλισμένο σκυρόδεμα των πλακών.
  2. Τα χαλύβδινα υποστυλώματα, στα οποία στηρίζονται οι χαλύβδινοι δοκοί μέσω κοχλιωτών συνδέσεων.
  3. Τα διαγώνια στοιχεία (αντιανέμια, έκεντρα, χιαστί σύνδεσμοι), τα οποία τοποθετούνται στα πλαίσια Δοκών – Υποστυλωμάτων για την ενίσχυση της αντοχής του μεταλλικού σκελετού σε δυναμικά φορτία (σεισμός, άνεμος).
  4. Τα χαλύβδινα στοιχεία τα οποία συνδέουν την θεμελίωση (χημικά / μηχανικά αγκύρια, ψευδολαπάτσες, λαπάτσες αγκύρωσης κλπ).

Παραγωγή μεταλλικού σκελετού

Ο μεταλλικός σκελετός παράγεται σε σύγχρονες βιομηχανικές εγκαταστάσεις της εταιρείας μας, σύμφωνα με εγκεκριμένη στατική μελέτη και από έμπειρο εργατοτεχνικό και επιστημονικό προσωπικό. Οι συνήθεις διατομές που χρησιμοποιούνται είναι ΗΕΑ, ΗΕΒ, ΙPE, UPN, CHS, SHS, RHS σε κατηγορίες ποιότητας και διαστάσεις που προκύπτουν από την στατική μελέτη.

Ανέγερση Μεταλλικού Σκελετού

Ανέγερση μεταλλικού σκελετού

Οι εργασίες παραγωγής του μεταλλικού σκελετού εκτελούνται στο εργοστάσιο, παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής της θεμελίωσης. Στόχος μας η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρόνου. Μετά το πέρας των εργασιών παραγωγής, ακολουθεί η μεταφορά των τμημάτων του μεταλλικού σκελετού από το εργοστάσιο στο εργοτάξιο και η επί τόπου ανέγερσή του.

Όλες οι συνδέσεις των τμημάτων του μεταλλικού σκελετού είναι κοχλιωτές και καμία συγκόλληση δεν εκτελείται στο έργο. Οι απαιτούμενες συγκολλήσεις πραγματοποιούνται στο εργοστάσιο, με σύγχρονα μέσα και σύμφωνα με την στατική μελέτη. Έτσι εξασφαλίζουμε την άριστη ανέγερση του μεταλλικού σκελετού, ο οποίος θα πληροί τις υψηλότερες κατασκευαστικές προδιαγραφές.

Πλάκες

Οι πλάκες κατασκευάζονται από οπλισμένο σκυρόδεμα και σκυροδετούνται σε ξυλότυπο ή μεταλλότυπο (τραπεζοειδή λαμαρίνα). Στην περίπτωση πλάκας οπλισμένου σκυροδέματος, ακολουθεί το επίχρισμα (σοβάντισμα) και ο χρωματισμός, όπως γίνεται και σε μια συμβατική κατασκευή. Στην περίπτωση της σύμμικτης πλάκας, ο μεταλλότυπος καλύπτεται με γυψοσανίδα στους εσωτερικούς χώρους και τσιμεντοσανίδα στους εξωτερικούς.

Φέρων οργανισμός από οπλισμένο σκυρόδεμα

Ο φέρων οργανισμός κατασκευής από οπλισμένο σκυρόδεμα αποτελείται από υποστυλώματα, δοκούς και πλάκες από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Φέρον οργανισμός από οπλισμένο σκυρόδεμα
Φέρον οργανισμός από φέρουσα τοιχοποιία
Φέρον οργανισμός από φέρουσα τοιχοποιία

Φέρων οργανισμός από φέρουσα τοιχοποιία

Ο φέρον οργανισμός κατασκευής από φέρουσα τοιχοποιία κατασκευάζεται από προκατασκευασμένα δομικά στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος (διπλή τοιχοποιϊα – πρόπλακες) ή από πέτρα.

Σύμμικτες Κατασκευές

Κατασκευή Υπογείου

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Scroll to Top