Μόνωση – Θερμομόνωση

Στη Smart Building αναλαμβάνουμε μόνωση και θερμομόνωση σε υπόγεια, ταράτσες, μεταλλικούς σκελετούς, εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους.

Η μόνωση αποτελεί μια από τις βασικότερες επενδύσεις σε ένα κτίριο με τεράστια οφέλη, τόσο οικονομικά όσο και επιπέδου διαβίωσης. Ειδικότερα, η θερμομόνωση αποτελεί μια από τις βασικότερες προστασίες ενός κτιρίου ή συγκεκριμένων επιφανειών του και πραγματοποιείται με την επένδυση τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις μονώσεις κτιρίων χαρακτηρίζονται για το μικρό τους βάρος και την δυνατότητα εγκλωβισμού της μάζας του αέρα, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη θερμομόνωση. Άλλωστε, ο αέρας αποτελεί το βασικότερο θερμομονωτικό στοιχείο που υπάρχει στην φύση.

Τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει κανείς από την θερμομόνωση είναι ιδιαίτερα σημαντικά και σχετίζονται τόσο με το κτίριο όσο και αυτούς που το αξιοποιούνε. Συγκεκριμένα, τα βασικότερα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει η μόνωση ενός σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου είναι:

  1. Προστασία από θερμικές συστολές και διαστολές οι οποίες προκαλούν ρωγμές στα δομικά υλικά.
  2. Προστασία από δημιουργία υδρατμών στις εσωτερικές επιφάνειες καθώς και στα δομικά υλικά οι οποίο αποτελούν βασικό παράγοντα στην δημιουργία μούχλας και αποσαθρώσεων.
  3. Εξασφάλιση μεγαλύτερης αντοχής ενός κτιρίου.
  4. Βελτίωση της αισθητικής.
  5. Βελτίωση συνθηκών διαβίωσης.
  6. Αύξηση ενεργειακής απόδοσης με αποτέλεσμα την μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και κατά συνέπεια την εξοικονόμηση χρημάτων.

Σε γενικές γραμμές, η μόνωση μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στην εξωτερική επιφάνεια ενός κτιρίου όσο και στους εσωτερικούς χώρους. Μερικές από τις δημοφιλέστερες εργασίες που αναλαμβάνει το εξειδικευμένο προσωπικό της Smart Building είναι οι μονώσεις σε υπόγεια, ταράτσες, μεταλλικούς σκελετούς, εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους. Αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη συνέχεια.

Θερμοπρόσοψη

Μόνωση

Μόνωση υπογείου

Η μόνωση υπογείου αποτελεί μια βασική εργασία στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης εφαρμογής θερμομόνωσης σε ένα κτίριο και περιλαμβάνει την υγρομόνωση / στεγάνωση των περιμετρικών στοιχείων που βρίσκονται κάτω από τη στάθμη του εδάφους.

Η αλήθεια είναι ότι το υπόγειο αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό χώρο σε ένα σπίτι ή μια επιχείρηση. Η αξιοποίησή του μπορεί να περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό χρήσεων, πέραν φυσικά του αποθηκευτικού χώρου. Το κακό είναι ότι αρκετοί ιδιοκτήτες δεν δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην σωστή μόνωση των υπογείων με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος χώρος να αποτελεί εστία υγρασίας και μούχλας. Με την κατάλληλη μόνωση του υπογείου, πέραν του γεγονότος ότι θα εξασφαλίσουμε υψηλή θερμομόνωση στον χώρο, θα περιορίσουμε διάφορες αρνητικές καταστάσεις που μπορεί να δημιουργηθούν.

Με έμφαση στην υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών μας, στην χρήση ενδεδειγμένων υλικών μόνωσης και την αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών θερμομόνωσης, το προσωπικό μας θα φροντίσει να προσφέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα στο υπόγειό σας. Ειδικότερα, τα οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε είναι:

  • Προστασία έναντι της υγρασίας και της μούχλας.
  • Αποφυγή φουσκωμάτων στους τοίχους.
  • Εξασφάλιση υψηλής ποιότητας αέρα στον χώρο.

Μείωση των ενεργειακών απωλειών και εξασφάλιση σωστής θερμοκρασίας.

Μόνωση υπογείου
Μόνωση υπογείου

Μόνωση δώματος

Τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα αυξημένη είναι η ζήτηση σε μόνωση δώματος ή αλλιώς μόνωση ταράτσας. Η ιδιαιτερότητα που αντιμετωπίζουμε στις μονώσεις ταρατσών είναι το γεγονός ότι πέραν της θερμομόνωσης, στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε και την βέλτιστη στεγάνωση και προστασία από τις έντονες καιρικές συνθήκες. Αυτός μάλιστα είναι και ο βασικότερος λόγος που τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ελαφριά και μεγάλου πάχους, που χαρακτηρίζονται για την μεγάλη τους ανθεκτικότητα.

Τα κριτήρια επιλογής του θερμομονωτικού υλικού που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες. Οι βασικότεροι εξ αυτών είναι φυσικά ο μέγιστος συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας και η ταχύτητα με την οποία απορροφά το νερό. Άλλωστε, στόχος μας είναι να αποφύγουμε την απορρόφηση νερού από το μονωτικό υλικό, κάτι που θα μείωνε την θερμομόνωση που παρέχει. Φυσικά, η προσθήκη στρώσης στεγάνωσης θα φροντίσει για ακόμη μεγαλύτερη προστασία έναντι του νερού.

Οι τρόποι με τους οποίος μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μια μόνωση δώματος είναι η συμβατική, στην οποία η στρώση θερμομόνωσης βρίσκεται κάτω από την στεγανωτική στρώση και η ανεστραμμένη μέθοδος όπου η σειρά των στρώσεων αυτών αντιστρέφεται. Ως πιο αξιόπιστη μέθοδος θεωρείτε η συμβατική μέθοδος θερμομόνωσης, ωστόσο ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες, η χρήση της ανεστραμμένης μπορεί να κρίνεται αναγκαία.

Επιλέγοντας τις υπηρεσίες που σας προσφέρει η Smart Building, όχι μόνο θα καταφέρετε να μονώσετε την ταράτσα του κτιρίου σας σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές, αλλά ταυτόχρονα θα εξασφαλίσετε την μέγιστη εξοικονόμηση από την κατανάλωση καυσίμου καθώς και την βέλτιστη προστασία του κτιρίου από ρωγμές και λοιπές φθορές.

Μόνωση μεταλλικού σκελετού

Η μόνωση μεταλλικού σκελετού αποτελεί μια επίσης σημαντική εργασία που αναλαμβάνει το προσωπικό μας κατά την κατασκευή σπιτιού ή κτιρίου. Κατά τις συγκεκριμένες εργασίες μόνωσης, τα μεταλλικά υποστυλώματα και δοκάρια καλύπτονται με θερμομονωτικό υλικό, το οποίο πρόκειται για διογκωμένη πολυστερίνη.

Τα οφέλη που εξασφαλίσουμε είναι η σωστή θερμομόνωση ενός κτιρίου από τις βάσεις του. Άλλωστε, όπως προαναφέραμε τα πλεονεκτήματα που μπορεί να αποκομίσει κανείς από μια επαρκή μόνωση κτιρίου είναι τεράστια. Εμείς θα φροντίσουμε να τα εξασφαλίσουμε όλα.

Μόνωση τοίχου – μόνωση εξωτερικού τοίχου

Η μόνωση τοίχου, είτε πρόκειται για μόνωση εξωτερικού τοίχου είτε εσωτερικού, αποτελεί μια απαραίτητη εργασία σε κάθε κτίριο. Μάλιστα, εάν οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν έχουν ολοκληρωθεί κατά την αρχική κατασκευή, καλό θα ήταν να γίνουν ακόμη και σε υφιστάμενους χώρους κατοικίας ή επιχειρήσεις. Άλλωστε, η ανάγκη για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης ενός χώρου και η εξοικονόμηση όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων από την κατανάλωση καυσίμων και ενέργειας κρίνεται απαραίτητη στις μέρες μας.

Η μόνωση εξωτερικού τοίχου περιλαμβάνει την προσθήκη σύγχρονου υλικού υψηλής θερμομονωτικής ιδιότητας το οποίο πέραν της προστασίας από τις χαμηλές ή πολύ υψηλές θερμοκρασίες, συμβάλει δραστικά και στην βελτίωση της αντοχής του κτιρίου έναντι φθορών όπως οι ρωγμές και τα σκασίματα. Κάθε κτίριο έχει τις δικές του ανάγκες και ιδιαιτερότητες, κάτι που απαιτεί μια ολοκληρωμένη μελέτη πριν πραγματοποιηθεί η έναρξη των εργασιών μας.

Το εξειδικευμένο μας προσωπικό είναι σε θέση να μελετήσει και να κατανοήσει τις ανάγκες του εκάστοτε χώρου, προτείνοντας τις πλέον συμφέρουσες και αποδοτικές λύσεις μόνωσης. Στις περιπτώσεις όπου για λόγους χώρου ή γειτνίασης με έτερα κτίρια, η μόνωση εξωτερικού τοίχου δεν είναι εφικτή, το προσωπικό μας είναι σε θέση να σας ενημερώσει και να φροντίσει για την εσωτερική μόνωση. Άλλωστε, στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την μόνωση ολόκληρου το κτιρίου για τν εξασφάλιση των βέλτιστων συνθηκών στο εσωτερικό του.

Τέλος, σημαντικό να τονίσουμε ότι οι μονώσεις τοιχοποιίας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το είδος τους, όπως θα δούμε και παρακάτω.

Μόνωση οπτοπλινθοδομής

H θερμομόνωση οπτοπλινθοδομής εξασφαλίζεται με την τοποθέτηση εξηλασμένης ή διογκωμένης πολυστερίνης μεταξύ των δύο τοιχείων. Η στεγάνωση εξασφαλίζεται με το σοβά και το χρώμα. Μια από τις πιο συχνές εργασίες που αναλαμβάνουμε ένεκα του ότι οι κατασκευές από οπτοπλινθοδομή είναι πολύ περισσότερες έναντι των υπολοίπων. Μάλιστα, χάρη στην πολυετή μας εμπειρία και στην άριστη τεχνική κατάρτιση του προσωπικού μας, είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα σε κάθε μόνωση που αναλαμβάνουμε.

Μόνωση τοίχου με Ytong/Alphablock

Η τοιχοποιία με Ytong/Alphablock αποτελεί μια ιδιαίτερα δημοφιλή μέθοδο αφού το ίδιο το υλικό που χρησιμοποιείται παρέχει και την απαιτούμενη θερμομόνωση – ηχομόνωση. Αυτός σημαίνει ότι δεν απαιτείτε προσθήκη επιπλέον μονωτικού υλικού παρά μόνο η προσθήκη σοβά και χρώματος για την εξασφάλιση της στεγανότητας.

Μόνωση τρισδιάστατου δομικού πλέγματος

Όπως και στην περίπτωση του Ytong/Alphablock, έτσι και στην τοιχοποιία με τρισδιάστατο δομικό πλέγμα, η μόνωση δεν απαιτεί χρήση επιπρόσθετων μονωτικών υλικών. Ο λόγος ότι το ίδιο το πλέγμα είναι κατασκευασμένο με τρόπο που παρέχει την απαιτούμενη θερμομόνωση. Η στεγάνωση εξασφαλίζεται και εδώ με την προσθήκη του σοβά και του χρώματος.

Μόνωση τσιμεντοσανίδας

Τέλος, η μόνωση τσιμεντοσανίδας απαιτεί μια πιο διαφορετική προσέγγιση αφού στην συγκεκριμένη περίπτωση η θερμομόνωση και η ηχομόνωση επιτυγχάνεται με την χρήση εξηλασμένης πολυστερίνη ή πετροβάμβακα. Αξιοποιώντας μάλιστα υψηλής ποιότητας υλικά, κάτι για το οποίο φροντίζουμε σε όλες τις μονώσεις που αναλαμβάνουμε, τα αποτελέσματα που θα εξασφαλιστούν θα προσφέρουν τεράστια πλεονεκτήματα στον χώρο σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Scroll to Top