Πατώματα – Δάπεδα

Τα πατώματα που αναλαμβάνει να τοποθετήσει η εταιρεία μας χαρακτηρίζονται για την αισθητική τους, την ποιότητα και την μεγάλη αντοχή τους.

Η τοποθέτηση δαπέδου αποτελεί βασικό παράγοντα προκειμένου να δώσουμε τις τελικές πινελιές σε έναν χώρο. Ωστόσο πέραν του αισθητικού αποτελέσματος, το δάπεδο θα πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες σας με τον καλύτερο τρόπο. Βασικότερος παράγοντας που καθορίζει ένα καλό πάτωμα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η αντοχή του στο πέρασμα του χρόνου αλλά και στην καθημερινή χρήση.

Δάπεδα από την Smart Building

Η επιλογή του κατάλληλου πατώματος για ένα σπίτι ή έναν επαγγελματικό χώρο μπορεί να αποτελέσει μια αρκετά δύσκολη απόφαση. Η τελική επιλογή θα πρέπει να βασίζεται σε ένα σύνολο παραγόντων με κυριότερους τις συνθήκες του χώρου, τις καθημερινές ανάγκες εκείνων που τον χρησιμοποιούν και φυσικά τις προσωπικές σας αισθητικές προτιμήσεις. Ειδικά όταν πρόκειται για μια κατοικία, το πάτωμα θα πρέπει να σας εκφράζει αφού πάνω σε αυτό βασίζεται ολόκληρη η προσωπικότητα του χώρου.

Η κατασκευαστική εταιρεία Smart Building αναλαμβάνει την τοποθέτηση πατωμάτων με έμφαση στο άριστο αποτέλεσμα και την απόλυτη κάλυψη των αναγκών σας. Αφού προβούμε σε μια λεπτομερή μελέτη του χώρου και κατανοήσουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες και προτιμήσεις σας, θα εφαρμόσουμε και την πλέον κατάλληλη επιλογή. Όλα μας τα πατώματα χαρακτηρίζονται για την άριστη ποιότητα και την τεράστια αντοχή τους στον χρόνο. Μάλιστα, με βασικά εφόδια την εμπειρία και την εξειδίκευση, είμαστε σε θέση να αναλάβουμε την τοποθέτηση παντός τύπου πατώματος, όπως πλακάκι, μάρμαρο, ξύλο κλπ.

Τοποθέτηση πλακιδίων
Τοποθέτηση πλακιδίων

Τοποθέτηση πλακιδίων

Ο πιο διαδεδομένος τρόπος επικάλυψης δαπέδων είναι η τοποθέτηση πλακιδίων. Τα πλακάκια αποτελούν μια οικονομικότερη λύση έναντι των ξύλινων δαπέδων, διατίθενται σε πολύ μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων, καθαρίζονται εύκολα και παρέχουν ικανοποιητικά χαρακτηριστικά σκληρότητας και αντοχής. Το υλικό κατασκευής τους μπορεί να ποικίλει, ωστόσο δημοφιλέστερες επιλογές είναι τα κεραμικά πλακάκια, πλακάκια πορσελάνης, από ψηφίδα ή πέτρα. Η τοποθέτησή τους μπορεί να γίνει με διάφορες τεχνικές μεθόδους και συγκεκριμένα:

  • Στη Σειρά
  • Ρομβικά
  • Δρομικά
  • Σύνθετες επιλογές

Επίστρωση - Επένδυση Με Κεραμικά Πλακίδια

Ο εργασίες μας για την επένδυση με κεραμικά πλακίδια ξεκινάει με μια ολοκληρωμένη προεργασία. Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει την δημιουργία φράγματος υδρατμών η οποία πραγματοποιείται με τον καθαρισμό της προς μόνωση επιφάνειας, εξομάλυνση των ανωμαλιών στο μπετόν και επάλειψη με ασφαλτικό γαλάκτωμα σε δύο στρώσεις.

Εν συνεχεία ακολουθεί η τοποθέτηση του θερμομονωτικού υλικού η οποία περιλαμβάνει τον ψεκασμό πολυουρεθάνης ή την τοποθέτηση πλακών πολυουρεθάνης ή διογκωμένης πολυστερίνης ή εξηλασμένης πολυστερόλης, ανάλογα πάντοτε με τις εκάστοτε ανάγκες σας.

Η τοποθέτηση των πλακιδίων ολοκληρώνεται με την διαμόρφωση ρύσεων με κυψελωτό κονιόδεμα και την τοποθέτηση φύλλων ασφαλιστικών μεμβρανών για να επιτευχθεί η στεγανοποίηση.

Επίστρωση - Επένδυση Με Κεραμικά Πλακίδια
Επίστρωση - Επένδυση Με Κεραμικά Πλακίδια
Τοποθέτηση μαρμάρων
Τοποθέτηση μαρμάρων

Τοποθέτηση μαρμάρων

Τα πατώματα από μάρμαρο αποτελούνται κυρίως από ασβεστίτη (CaCO3), η ακριβής σύστασή του ποικίλει. Έχει υψηλή αντοχή στη θλίψη (150 Mpa). Το μάρμαρο έχει σημαντικό συντελεστή θερμοδιαστολής, κάτι που το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή στην τοποθέτηση δαπέδου. Η διαδικασία της τοποθέτησης ξεκινάει με την κατάλληλη προεργασία βάση της οποίας θα δημιουργηθεί το φράγμα υδρατμών. Συγκεκριμένα, το προσωπικό μας θα φροντίσει και τον καθαρισμό και την εξομάλυνση πιθανόν ανωμαλιών στην επιφάνεια προκειμένου να τοποθετήσει το ασφαλτικό γαλάκτωμα σε δύο στρώσεις.

Εν συνεχεία τοποθετούμε το θερμομονωτικό υλικό το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει πολυουρεθάνη,  διογκωμένη πολυστερίνης ή εξηλασμένης πολυστερόλη. Η τοποθέτηση μαρμάρων ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση ασφαλιστικών μεμβρανών για την στεγανοποίηση.

Τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων

Η τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων αποτελεί μια εξαιρετική λύση, τόσο από θέμα αισθητικής όσο και λειτουργικότητας. Ένα ξύλινο πάτωμα μπορεί να αναβαθμίσει σημαντικά την αισθητική ενός χώρου, ενώ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι θεωρούνται πιο ζεστά πατώματα έναντι των υπολοίπων επιλογών. Ένα βασικό σημείο που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι οι διαστάσεις του ξύλου, μεταβάλλονται σημαντικά ανάλογα με το ποσοστό της υγρασίας.

Η τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου μπορεί να γίνει με δύο βασικές μεθόδους και συγκεκριμένα καρφωτά (μορφή παρκέτων ή μορφή μακριών λωρίδων) ή κολλητά (πλωτά ή πλευστά ή προγυαλισμένα). Αναλυτικότερες πληροφορίες για κάθε μέθοδο μπορείτε να βρείτε στη συνέχεια.

Τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων
Τοποθέτηση ξύλινων δαπέδων

Τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου Καρφωτά

Η εφαρμογή του ξύλινου πατώματος με την καρφωτή μέθοδο γίνεται επί ξύλινων καδρονιών τα οποία στηρίζονται στην πλάκα (μπετόν) με ειδικά εκτονούμενα – ηχομονωτικά βύσματα. Τα παρκέτα ή οι λωρίδες καρφώνονται σύμφωνα με το προκαθορισμένο σχέδιο. Στην περίπτωση που οι διαστάσεις των παρκέτων ή οι ιδιαιτερότητες του έργου απαιτούν μεσοπάτωμα, αυτό δημιουργείται με την χρήσης τάβλας από λευκή ξυλεία ή κόντρα πλακέ θαλάσσης.

Στα τελειώματα των δαπέδων, περιμετρικά, κατά μήκος των τοίχων, δημιουργείται ο αρμός διαστολής και αερισμού ο οποίος καλύπτεται από τα σοβατεπί. Ακολουθεί η λείανση με μία σειρά από διαφορετικά γυαλόχαρτα και το τελικό βερνίκωμα.

Τοποθέτηση ξύλινου πατώματος Κολλητά

Η τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου κολλητά προϋποθέτει ότι η ήδη υπάρχουσα επιφάνεια είναι επίπεδη και απαλλαγμένη από λεκέδες λαδιών ή άλλων πρόσθετων οικοδομικών υλικών. Με την εφαρμογή ειδικής κόλλας δύο συστατικών, η τοποθέτηση μπορεί να γίνει πάνω από υπάρχουσες επιφάνειες όπως τσιμεντοκονίαμα, παλαιά μάρμαρα, γρανίτες ή μωσαϊκά, κεραμικά πλακίδια ή ακόμη και σε παλαιά ξύλινα δάπεδα. Εν συνεχεία ακολουθεί η απαραίτητη χρήση περιμετρικού αρμού διαστολής και η διαδικασία ολοκληρώνεται με την λείανση και το βερνίκωμα.

Οι τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν στα κολλητά πατώματα είναι:

  • Mosaic Parquet / Lam Parquet (πλάκες ή λωρίδες ξύλου).
  • Μορφή μακριών λωρίδων με «γλώσσα και εσοχή» και στις τέσσερις πλευρές τους ( T&G 4sides).

Πλεονεκτήματα Κολλητού Δαπέδου και πότε να το επιλέξετε

Τα κολλητά ξύλινα πατώματα προσφέρουν αρκετά πλεονεκτήματα σε έναν χώρο, βασικότερο εκ των οποίων είναι η εξαιρετική αισθητική. Ωστόσο τα οφέλη που εξασφαλίζονται από την συγκεκριμένη μέθοδο τοποθέτησης είναι περισσότερα. Ενδεικτικά, μερικά από αυτά είναι:

  • Ταχύτητα κατασκευής
  • Ελαχίστη όχληση όταν αυτό τοποθετείται σε ήδη κατοικημένο χώρο
  • Χαμηλότερο κοστολόγιο
  • Δυνατότητα Do it yourself

Επιπρόσθετα, λόγω του ότι τα κολλητά δάπεδα εφάπτονται σε όλο το μήκος και το πλάτος τους με το υπάρχον υπόστρωμα, δύναται η χρήση ξυλείας με μικρότερο πάχος.

Η επιλογή των κολλητών δαπέδων ενδείκνυται όταν υφίστανται οι ακόλουθες συνθήκες:

  • Ενδοδαπέδια Θέρμανση
  • Χαμηλή αλφαδιά
  • Διαφορετικό προϋπάρχον δάπεδο
  • Επιλογή του πελάτη

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πατώματα και τον τρόπο με τον οποίο αναλαμβάνει να τα τοποθετήσει το έμπειρο προσωπικό μας, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Scroll to Top