Κατοικίες ενεργειακής κλάσης Α+

Οι κατοικίες ενεργειακής κλάσης Α+ που σας παρέχουμε προσφέρουν εξαιρετικά πλεονεκτήματα στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Οι κατοικίες ενεργειακής κλάσης Α+ που σας παρέχει η εταιρεία Smart Building αποτελούν μια αξιόπιστη και εγγυημένη λύση, η οποία προσφέρει εξαιρετικά πλεονεκτήματα στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων για έναν ιδιοκτήτη. Άλλωστε, με την επικρατούσα κατάσταση στην αγορά καυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας, η ανάγκη για μέγιστη εξοικονόμηση γίνεται επιτακτική.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία Ν.3661/08 και τη θέσπιση του μηχανισμού ενεργειακής κατηγοριοποίησης των κατασκευών βάση του ΚΕΝΑΚ, όλες οι κατασκευές που η οικοδομική τους άδεια εκδόθηκε μετά το 2010 υποχρεωτικά εκδίδουν πιστοποιητικό ενεργειακής κλάσης βάση της μελέτης του ΚΕΝΑΚ. Όλες οι κατασκευές εντάσσονται στις κατηγορίες Α+, Α, Β+, Β, C, D, E, F, G όπου από την κατηγορία C και κάτω θεωρούνται ως μη αποδεκτές κατασκευές.

Η εταιρεία μας διαθέτει άριστη εξειδίκευση και εμπειρία ώστε να σας παρέχει σπίτια ενεργειακής κλάσης Α+ σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές.

Η κατασκευή ενεργειακής κατοικίας απαιτεί μια ολοκληρωμένη μελέτη, σύγχρονες μεθόδους δόμησης και φυσικά καινοτόμες λύσεις μόνωσης που θα επιφέρουν και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάτι που φυσικά μπορούμε να εγγυηθούμε σε κάθε κατασκευή σπιτιού που αναλαμβάνουμε.

Κατασκευή ενεργειακής κατοικίας

Η κατασκευή ενεργειακής κατοικίας επικεντρώνεται κυρίως στην ανέγερση ενός σπιτιού το οποίο θα προσφέρει την μέγιστη ενεργειακή απόδοση. Στόχος μας λοιπόν δεν είναι απλώς η κατασκευή ενός κτιρίου αλλά ταυτόχρονα η εξασφάλιση μηδαμινών απωλειών θερμότητας και τα μέγιστα επίπεδα θερμομόνωσης.

Όπως θα δούμε και παρακάτω, τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι ενεργειακές κατοικίες της Smart Building είναι πολλά και ιδιαίτερα σημαντικά.

Αυτός είναι και ο λόγος που δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο τελικό αποτέλεσμα. Το προσωπικό της εταιρείας μας διαρκώς ενημερώνετε σε όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις σύγχρονες μεθόδους, ενώ η χρήση άριστων δομικών υλικών συμβάλει ακόμη περισσότερο στην εξασφάλιση της μέγιστης ενεργειακής κλάσης μιας κατοικίας.

smart plus ενεργειακές κατοικίες

Πλεονεκτήματα ενεργειακής κατοικίας

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα μιας ενεργειακής κατοικίας είναι φυσικά η τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας που προσφέρει. Άλλωστε, βάση του ΚΕΝΑΚ, υπολογίζεται η ετήσια κατανάλωση ενέργειας μιας κατασκευής και οι κατοικίες που υπάγονται στην ενεργειακή κλάση Α+ μπορούν να επιτύχουν εξοικονόμηση ενέργειας έως και 70% σε σχέση με μια κατασκευή ενεργειακής κλάσης Β.

Παρακάτω παρουσιάζονται συγκριτικά στοιχεία για την ενεργειακή απόδοση των κατασκευών:

  • Ενεργειακή κλάση Α+: 70% χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με Β
  • Ενεργειακή κλάση Α: 50% – 70% χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με Β
  • Ενεργειακή κλάση Β+: 25% – 50% χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με Β
  • Ενεργειακή κλάση Β: έως 25% χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με Β+

Συνοπτικά, τα πλεονεκτήματα ενεργειακής κατοικίας τα οποία φροντίζουμε να εξασφαλίζουμε σε κάθε μας κατασκευή είναι:

  • Υψηλή ενεργειακή απόδοση κατοικίας
  • Χαμηλό κόστος ψύξης-θέρμανσης και χρήσης ζεστού νερού
  • Υψηλή θερμομονωτική ικανότητα των εξωτερικών τοίχων λόγο της εξωτερικής θερμοπρόσοψης
  • Βιοκλιματικός σχεδιασμός κατοικίας

Για να επιτύχουμε την άνοδο της κατοικίας μας από την χαμηλότερη επιτρεπτή ενεργειακή κλάση Β σε Α+, μόνο ο σωστός σχεδιασμός και προσανατολισμός του κτιρίου δεν φτάνουν.

Η σωστή εφαρμογή και μέριμνα της μόνωσης του μεταλλικού σκελετού καθώς και η χρήση ενεργειακά αποδοτικών υλικών, όπως ο χαμηλής κατανάλωσης εξοπλισμός ψύξης-θέρμανσης και ζεστού νερού, κρίνονται απαραίτητα.

Γιατί να επιλέξετε κατασκευή ενεργειακής κατοικίας Α+

Η Smart Building μετά από μελέτες χρόνων, σεβασμό προς το περιβάλλον και με γνώμονα την ικανοποίηση του πελάτη, καινοτομώντας στις μεταλλικές κατασκευές και τα μεταλλικά σπίτια, παρουσιάζει τη σειρά Smart Plus. Μια μέθοδο κατασκευής κτιρίων που προσφέρει στους πελάτες μας κατοικίες ενεργειακής κλάσης Α+ με έως και 70% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με τη χαμηλότερη αποδοτικά ενεργειακή κλάση Β.

Η επίτευξη της ενεργειακής κλάσεις Α+ που συνεπάγει και την εξοικονόμηση ενέργειας επιτυγχάνεται βάση των πολυετών μελετών και συνεργασιών με προμηθευτές υλικών που χαρίζουν υψηλούς δείκτες ενεργειακής αποδοτικότητας.

Με λίγα λόγια, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα, δεν αρκεί μόνο να ακολουθήσουμε τις βέλτιστες πρακτικές δόμησης και μόνωσης, αλλά ταυτόχρονα η υλοποίησή τους να γίνει με άριστης ποιότητας υλικά, από πιστοποιημένους προμηθευτές.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για τα υλικά μπορείτε να βρείτε στη συνέχεια.

Τι υλικά χρησιμοποιούμε για την κατασκευή ενεργειακής κατοικίας

Όπως προαναφέραμε, τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ενεργειακής κατοικίας Α+ παίζουν καθοριστικό ρόλο στην τελική εξοικονόμηση ενέργειας που θα προσφέρει το κτίριο.

Συγκεκριμένα, τα υλικά με τα οποία εξοπλίζονται τα μεταλλικά σπίτια της σειράς Smart Plus είναι:

  • Μεταλλικός Σκελετός: Επενδυμένος και μονωμένος διπλά με διογκωμένη πολυστερίνη πάχους 10cm και λ=0,036w/Mk, επικάλυψη διογκωμένης πολυστερίνης πάχους 5-6cm και λ=0,036w/Mk. Συνολικά 15-16cm μόνωση ως πρόληψη και αποφυγή θερμογεφυρών.
  • Τοιχοποιία: Ξηράς δόμησης με εξωτερική θερμοπρόσοψη. Τσιμεντοσανίδα, πετροβάμβακας και διπλή γυψοσανίδα συνολικού πάχους 25-26cm.
  • Κουφώματα PVC: Διπλού υαλοστασίου, u = 1,1 W/m2k.
  • Αντλία Θερμότητας: Ψύξης-θέρμανσης ενεργειακής κλάσης Α.
  • Ηλιακός Θερμοσίφωνας: Ηλιακός θερμοσίφωνας ζεστού νερού.
  • Μόνωση: Μόνωση δώματος με εξιλασμένη πολυστερίνη, ασφαλτόπανο, σκυρόδεμα καθαριότητας, στεγάνωση.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Scroll to Top