Μεταλλικά Σπίτια

Τι είναι ένα Μεταλλικό Σπίτι 

Με τον όρο μεταλλικά σπίτια δεν αναφερόμαστε προφανώς σε σπίτια κατασκευασμένα εξ’ ολοκλήρου από μέταλλο. Ο όρος μεταλλικά σπίτια χρησιμοποιείται κυρίως για να περιγράψει σπίτια που χρησιμοποιούν χάλυβα στον φέροντα οργανισμό (σκελετό) του κτιρίου σε συνδυασμό με οπλισμένο σκυρόδεμα στη θεμελίωση και ενδεχομένως στις πλάκες-σκάλες. Πρακτικά ως μεταλλικό σπίτι ή μεταλλικό κτίριο θεωρούμε το κτίσμα που o δομικός του σκελετός είναι κατασκευασμένος από μέταλλο. 

Πως κατασκευάζεται ένα μεταλλικό σπίτι 

Η κύρια μέθοδος κατασκευής μεταλλικών σπιτιών που χρησιμοποιεί η Smart Building είναι η Σύμμεικτη Κατασκευή. ΗΣύμμεικτη Κατασκευήείναι έναςσύγχρονος τρόπος δόμησης που βασίζεται στη συνεργασία χαλύβδινων διατομών (μεταλλικών στοιχείων) και στοιχείων οπλισμένου σκυροδέματος για την κατασκευή ενός μεταλλικού σπιτιού. Στοχεύει δε στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των ιδιοτήτων των δύο δομικών στοιχείων προς όφελος της τελικής μεταλλικής κατασκευής. Ο τρόπος δόμησης της σύμμεικτης κατασκευής με τη χρήσημεταλλικού φέροντος οργανισμού υπερτερεί επίσης σε μεγάλο βαθμό έναντι των κλασσικών μεθόδων συμβατικής κατασκευής. 

Καινοτομίες Στην Κατασκευή Μεταλλικών Σπιτιών 

  • Χτίζουμε με το σύστημα ξηράς δόμησης ή τα τούβλα ή ακόμη και τα στοιχεία πορομπετόν (Ytong, Alfa Block) αφήνοντας έναν αρμό συγκεκριμένου πλάτους, ως ορίζεται στην εγκεκριμένη στατική μελέτη (συνήθως 2 εκατοστά) και στην συνέχεια τον γεμίζουμε με διογκούμενο υλικό το οποίο έχει ελαστική συμπεριφορά (ελαστικό παρέμβυσμα). 
  • Τα διαζώματα (σαινάζ) από οπλισμένο σκυρόδεμα δεν τα συνδέουμε ΠΟΤΕ και αυτά απευθείας στις κολώνες είτε συγκολλώντας είτε “χαντρώνοντας” τους οπλισμούς των σαινάζ στα υποστυλώματα αλλά τοποθετούμε ειδικά τεμάχια (χούφτες) συγκράτησης των σαινάζ από γαλβανισμένα χαλύβδινα τεμάχια με ελαστικό παρέμβυσμα από φύλλα νεοπρένιου (neoprene). 
  • Tα στοιχεία ακαμψίας που χρησιμοποιούμε στην SmartBuilding μελετώνται και κατασκευάζονται είτε από Αντιανέμια / Διαγώνιους μεταλλικούς συνδέσμους ακαμψίας είτε Τοιχία Οπλισμένου Σκυροδέματος (διατμητικοί τοίχοι). 

 

Ενεργειακή απόδοση ενός μεταλλικού σπιτιού 

Ο τρόπος κατασκευής ενός μεταλλικού σπιτιού δίνει τη δυνατότητα κατασκευής μιαςοικονομικής κατασκευήςυψηλής ενεργειακής απόδοσης με βιοκλιματικό σχεδιασμό. Ο κατάλληλος σχεδιασμός και η εξειδικευμένη επιλογή υλικών μπορούν να δημιουργήσουν ένα μεταλλικό σπίτι μεμικρέςενεργειακές απαιτήσειςέως και έναμεταλλικό σπίτι μηδενικής κατανάλωσης. 

Δημιουργήστε μαζί μας ένα Βιοκλιματικό σπίτι του μέλλοντος 

Προτιμήστε ένα μεταλλικό σπίτι υψηλής ενεργειακής απόδοσης, το οποίο απαιτεί κατανάλωσηλιγότερης ενέργειας, ή και μηδενικής, για να θερμανθεί και να δροσιστεί. Μεταλλικά κτίρια με εξαιρετική θερμομόνωση, διπλά ή τριπλά τζάμια που διατηρούν ένα υγιές περιβάλλον όλες τις εποχές απαιτώντας από εσάς πολύ λιγότερα έξοδα είτε για θέρμανση είτε για ψύξη. 

logo-FINAL
Protekton-Logo
ARSENNECO LOGO
lamipharm