Τι είναι ένα Μεταλλικό Σπίτι

Με τον όρο μεταλλικά σπίτια δεν αναφερόμαστε προφανώς σε σπίτια κατασκευασμένα εξ’ ολοκλήρου από μέταλλο. Ο όρος μεταλλικά σπίτια χρησιμοποιείται κυρίως για να περιγράψει σπίτια που χρησιμοποιούν χάλυβα στον φέροντα οργανισμό (σκελετό) του κτιρίου σε συνδυασμό με οπλισμένο σκυρόδεμα στη θεμελίωση και ενδεχομένως στις πλάκες-σκάλες. Πρακτικά ως μεταλλικό σπίτι ή μεταλλικό κτίριο θεωρούμε το κτίσμα που δομικός του σκελετός είναι κατασκευασμένος από μέταλλο.

Πως κατασκευάζεται ένα μεταλλικό σπίτι

Η κύρια μέθοδος κατασκευής μεταλλικών σπιτιών που χρησιμοποιεί η Smart Building είναι η Σύμμεικτη Κατασκευή. Η Σύμμεικτη Κατασκευή είναι ένας σύγχρονος τρόπος δόμησης που βασίζεται στη συνεργασία χαλύβδινων διατομών (μεταλλικών στοιχείων) και στοιχείων οπλισμένου σκυροδέματος για την κατασκευή ενός μεταλλικού σπιτιού. Στοχεύει δε στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των ιδιοτήτων των δύο δομικών στοιχείων προς όφελος της τελικής μεταλλικής κατασκευής. Ο τρόπος δόμησης της σύμμεικτης κατασκευής με τη χρήση μεταλλικού φέροντος οργανισμού υπερτερεί επίσης σε μεγάλο βαθμό έναντι των κλασσικών μεθόδων προκατασκευής προκατασκευασμένων σπιτιών.

metallika-spitia-01

metallika-spitia-02

metallika-spitia-03

metallika-spitia-04

metallika-spitia-05

Καινοτομίες Στην Κατασκευή Μεταλλικών Σπιτιών

  • Χτίζουμε τα τούβλα ή τα στοιχεία πορομπετόν (Ytong, Alfa Block) αφήνοντας έναν αρμό με πλάτος το οποίο καθορίζεται από την στατική μελέτη (συνήθως 2 εκατοστά) και στην συνέχεια τον γεμίζουμε με διογκούμενο υλικό το οποίο έχει ελαστική συμπεριφορά (ελαστικό παρέμβυσμα).
  • Τα διαζώματα (σαινάζ) από οπλισμένο σκυρόδεμα δεν τα συνδέουμε ΠΟΤΕ και αυτά απευθείας στις κολώνες είτε συγκολλώντας είτε “χαντρώνοντας” τους οπλισμούς των σαινάζ στα υποστηλώματα αλλά τοποθετούμε ειδικά τεμάχια (χούφτες) συγκράτησης των σαινάζ από γαλβανισμένα χαλύβδινα τεμάχια με ελαστικό παρέμβυσμα από φύλλα νεοπρένιου (neoprene).
  • Tα στοιχεία ακαμψίας που χρησιμοποιούμε στην Smartbuilding μελετώνται και κατασκευάζονται από Τοιχία Οπλισμένου Σκυροδέματος (διατμητικοί τοίχοι).

Ενεργειακή απόδοση ενός μεταλλικού σπιτιού

Ο τρόπος κατασκευής ενός μεταλλικού σπιτιού δίνει τη δυνατότητα κατασκευής μιας οικολογικής οικονομικής κατασκευής υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Η σωστή επιλογή υλικών μπορεί να δώσει ένα μεταλλικό σπίτι με μικρές ενεργειακές απαιτήσεις έως και ένα μεταλλικό σπίτι μηδενικής κατανάλωσης.

Χτίστε Οικολογικά – Χτίστε Οικονομικά

Προτιμήστε ένα μεταλλικό σπίτι υψηλής ενεργειακής απόδοσης, το οποίο απαιτεί κατανάλωση λιγότερης ενέργειας, ή και μηδενικής, για να θερμανθεί και να δροσιστεί. Μεταλλικά κτίρια με εξαιρετική θερμομόνωση, διπλά ή τριπλά τζάμια που σφραγίζουν τη ζέστη μες στο σπίτι ή διατηρούν ένα δροσερό περιβάλλον το καλοκαίρι απαιτώντας από εσάς πολύ λιγότερα έξοδα για θέρμανση – ψύξη.

 

 

 

 

TOP