Στατική ενίσχυση κτιρίων

Η στατική ενίσχυση κτιρίων αποτελεί σημαντική υπηρεσία αφού η φυσική φθορά καθώς και άλλα φαινόμενα θέτουν σε κίνδυνο την στατική επάρκεια.

Η στατική ενίσχυση κτιρίων αποτελεί μία από τις βασικές υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία Smart Building. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική υπηρεσία σε ένα πλήθος κτιρίων, αφού οι καιρικές και κλιματολογικές συνθήκες, η φυσική φθορά καθώς και άλλα ακραία φαινόμενα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την στατική επάρκειά τους.

Ο τομέας της αντισεισμικής μηχανικής έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία έτη, με σημαντική πρόοδο να έχει επιτευχθεί. Μάλιστα, οι κατασκευές κτιρίων στην σύγχρονη εποχή υπόκεινται σε αυστηρή νομοθεσία περί αντισεισμικής προστασίας, κάνοντας την στατική ενίσχυση μια απαραίτητη προϋπόθεση σε ένα πλήθος περιπτώσεων.

Στατική ενίσχυση οικοδομής

Η στατική ενίσχυση οικοδομής, ιδιαίτερα στην χώρα μας αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική υπηρεσία, λαμβάνοντας γνώση ότι ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό κτιρίων έχουν κατασκευαστεί αρκετά χρόνια πίσω. Εποχές όπου οι τεχνικές και αρχιτεκτονικές γνώσεις ήταν πιο περιορισμένες, με αποτέλεσμα να μην πληρούνται οι υψηλές προδιαγραφές της σύγχρονης εποχής.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι πολλές οικοδομές να παρουσιάζουν μειωμένη ανθεκτικότητα και αντοχή σε σεισμούς, μειωμένη ακαμψία και διάφορα άλλα προβλήματα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τους ενοίκους.

Με την στατική ενίσχυση οικοδομής, είμαστε σε θέση  να εξαλείψουμε τους κινδύνους αυτούς και να εξασφαλίσουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα για ένα οίκημα.

Στατική ενίσχυση οικοδομής
Στατική ενίσχυση οικοδομής
Εργασίες στατικής ενίσχυσης κτιρίου
Εργασίες στατικής ενίσχυσης κτιρίου

Εργασίες στατικής ενίσχυσης κτιρίου

Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες στατικής ενίσχυσης κτιρίου, απαιτείται μια ενδελεχής μελέτη για την στατική επάρκεια του. Η μελέτη αυτή επικεντρώνεται τόσο στα επιμέρους δομικά μέλη της κατασκευής όσο και στο σύνολο του κτίσματος. Στόχος μας να διαπιστώσουμε την αντοχή του και γενικά την συμπεριφορά σε σεισμικές ή άλλες καταπονήσεις.

Αφού ολοκληρωθεί η μελέτη, οι τεχνικοί μας θα προβούν στην έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών προκειμένου να εξασφαλιστεί η βέλτιστη στατική ενίσχυση του κτιρίου.

Πάντοτε χρησιμοποιώντας άριστης ποιότητας κατασκευαστικά υλικά και εφαρμόζοντας τις πλέον κατάλληλες και σύγχρονες κατασκευαστικές μεθόδους, καταφέρνουμε να παρέχουμε εγγυημένες και αξιόπιστες λύσεις.

Πότε ένα σπίτι χρειάζεται στατική ενίσχυση

Προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ένα κτίριο χρήζει στατικής ενίσχυσης, απαιτείται ο έλεγχος στην στατική του επάρκεια. Εάν διαπιστωθεί ότι οι φθορές με το πέρασμα του χρόνου ή των έντονων συνθηκών είναι εκτεταμένες, τότε κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυση του κτιρίου.

Επιπρόσθετα, η στατική ενίσχυση μπορεί να χρειαστεί και στις περιπτώσεις προσθήκης ενός επιπλέον ορόφου σε μια υπάρχουσα κατασκευή.

Πότε ένα σπίτι χρειάζεται στατική ενίσχυση
Πότε ένα σπίτι χρειάζεται στατική ενίσχυση
Στατική ενίσχυση

Μέθοδος στατικής ενίσχυσης από την Smart Building

Η εκάστοτε μέθοδος στατικής ενίσχυσης που θα εφαρμοστεί εξαρτάται από μια πληθώρα παραγόντων, όπως το είδος της υφιστάμενης κατασκευής, τις επικρατούσες συνθήκες και φυσικά τις δικές σας ιδιαίτερες ανάγκες.

Στην Smart Building στόχος μας είναι να παρέχουμε αξιόπιστες λύσεις σε κάθε στατική ενίσχυση κτιρίων που αναλαμβάνουμε. Έτσι, θα φροντίσουμε να επιλέξουμε την πιο αποδοτική και ενδεδειγμένη λύση βάση των δικών σας αναγκών.

Ενδεικτικά, μερικές από τις μεθόδους στατικής ενίσχυσης που εφαρμόζουμε στην Smart Building είναι τα μεταλλικά ελάσματα, το εκτοξεόμενο σκυρόδεμα, η τοπική αποκατάσταση με ρητινοειδή κονιάματα, οι βαριές μεταλλικές διατομές, οι τσιμεντενέσεις κλπ.

Το προσωπικό της Smart Building απαρτίζεται από έμπειρους μηχανικούς με άρτια εξειδίκευση και πολυετή εμπειρία στον χώρο της δόμησης και των κατασκευών. Βρίσκονται δίπλα σας ανά πάσα στιγμή προκειμένου να σας προτείνουν τις καλύτερες λύσεις για το δικό σας κτίριο. Πάντοτε φροντίζοντας για την άριστης ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν.

Μελέτη στατικής επάρκειας κτιρίου

Τα δομικά υλικά μιας κατασκευής, όπως είναι λογικό, υπόκεινται σε φθορές και καταπονήσεις με το πέρασμα του χρόνου. Αυτός είναι και ο λόγος που η μελέτη στατικής επάρκειας ενός κτιρίου κρίνεται απαραίτητη. Ένας έλεγχος ο οποίος έχει ως στόχο την μελέτη μιας οικοδομικής κατασκευής προκειμένου να διαπιστωθεί η επάρκεια και ο βαθμός επικινδυνότητάς της.

Η μελέτη στατικής επάρκειας ενός κτιρίου πρέπει πάντοτε να πραγματοποιείται από εξειδικευμένους μηχανικούς οι οποίοι θα είναι σε θέση να εξετάσουν την αντοχή των δομικών υλικών τόσο στο πέρασμα του χρόνου όσο και στις διάφορες καταστροφές.

Η διαδικασία απαιτεί συγκεκριμένα βήματα προκειμένου να εξασφαλιστεί και το βέλτιστο αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, μια μελέτη στατικής επάρκειας ενός κτιρίου ξεκινάει με την αποτύπωση και την τεκμηρίωση όλων των δεδομένων, όπως προκύπτουν από την οικοδομική άδεια και τα λοιπά έγγραφα.

Εν συνεχεία, πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες μετρήσεις στο κτίριο και η καταγραφή των φθορών που μπορεί να έχουν προκύψει.

Αφού συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα δεδομένα, ακολουθεί η προσομοίωση ενός τρισδιάστατου μοντέλου στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα δομικά στοιχεία.

Παράλληλα πραγματοποιείται και η ανελαστική ανάλυση με την οποία ελέγχεται ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται τα δομικά υλικά όταν έρθουν στην οριακή τους κατάσταση. Πριν δηλαδή από την πρόκληση κάποιας βλάβης.

Εάν λοιπόν και εσείς ενδιαφέρεστε για μια ολοκληρωμένη μελέτη στατικής επάρκειας κτιρίου ή γενικά αναζητάτε για στατική ενίσχυση κτιρίων, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας. Εμείς θα φροντίσουμε να εξασφαλίσουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα σε κάθε μας υπηρεσία.

Μελέτη στατικής επάρκειας κτιρίου
Μελέτη στατικής επάρκειας κτιρίου

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Scroll to Top