Σεισμική Τράπεζα

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:

O σεισμός δεν είναι φαντασία, αλλά ένα ρεαλιστικό σενάριο που μπορεί να εκδηλωθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή, όπως μας έχει διδάξει η ιστορία και η γεωμορφολογία της χώρας μας. Σε μια σεισμογενή περιοχή όπως η Ελλάδα είναι απαραίτητο πριν πραγματοποιήσουμε το όνειρο μας, να το κατασκευάσουμε σε ‘’γερά θεμέλια’’ και μόνο από καταρτισμένους επαγγελματίες. 

Το ερευνητικό κέντρο σεισμολογίας του Hyogo στο Kobe της Ιαπωνίας έχει συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξη της τεχνολογίας των κατασκευών και της επίδρασης των σεισμών σε αυτές με αποτέλεσμα να γίνονται συνέχεια πιο αντισεισμικές. Το ερευνητικό κέντρο σεισμολογίας είναι το μοναδικό κέντρο με 3D πλήρους κλίμακας σεισμική τράπεζα. Η μεγαλύτερη σεισμικής τράπεζας στον κόσμο, η οποία μπορεί να προσομοιώσει σε υψηλό επίπεδο κινήσεις του εδάφους και σεισμούς υψηλής έντασης. 

Στο παρακάτω video φαίνεται η δράση ενός ισχυρού σεισμού σε μια κατασκευή από μπετόν (Κατασκευή οπλισμένου σκυροδέματος) σε σχέση με την δράση του σεισμού σε μια μεταλλικού σκελετού κατασκευή.

logo-FINAL
Protekton-Logo
ARSENNECO LOGO
lamipharm