Χτίσιμο σπιτιού – Πώς χτίζεται ένα σπίτι

Δείτε όλα τα στάδια χτισίματος οικοδομής. Πως Χτίζεται Ένα Σπίτι με απλά και επεξηγηματικά βήματα από την Smart Building.

Το χτίσιμο σπιτιού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βήματα στην ζωή ενός ανθρώπου. Μια διαδικασία η οποία αν και κρύβει μια ιδιαίτερη ομορφιά, μπορεί να αποτελέσει κάτι ιδιαίτερα αγχωτικό στον μελλοντικό ιδιοκτήτη. Άλλωστε, η σκέψη και μόνο για την όλη διαδικασία, τις επιμέρους ενέργειες που πρέπει να γίνουν καθώς και όλη η γραφειοκρατία είναι κάτι που σε κανέναν δεν αρέσει.

Ωστόσο το σημαντικό είναι να επικεντρωθείτε στην ομορφιά της στιγμής και στο γεγονός ότι σύντομα θα μπορέσετε να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας. Και τι είναι αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία όταν αποφασίζει κανείς να χτίσει το σπίτι που θα μείνει για μια ζωή; Μα φυσικά να εξασφαλίσει τις άριστες συνθήκες διαβίωσης, έναν άριστα αισθητικά και λειτουργικά χώρο, κατασκευασμένο σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές και τις εκάστοτε ανάγκες.

Αυτός είναι και ο λόγος που στην Smart Building δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην απόλυτη κάλυψη των αναγκών του κάθε μας πελάτη. Φροντίζουμε να αναλάβουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να σας απαλλάξουμε από το μεγάλο φορτίο και να μπορέσετε να επικεντρωθείτε σε αυτά που έχουν πραγματικά σημασία. Το χτίσιμο σπιτιού απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις, μεγάλη εμπειρία και μια λεπτομερή μελέτη όλων των επιμέρους παραγόντων που μπορεί να επηρεάσουν την διαβίωση μέσα σε αυτό. Εμείς φροντίζουμε να σας παρέχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα και να σας παραδώσουμε το τέλειο σπίτι με το κλειδί στο χέρι

Πώς χτίζεται ένα σπίτι

Ήρθε λοιπόν η μεγάλη αυτή στιγμή αλλά δεν ξέρετε πως χτίζεται ένα σπίτι και από πού ακριβώς πρέπει να ξεκινήσετε; Η αλήθεια είναι ότι αρκετές είναι οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν. Το πρώτο και σημαντικότερο ωστόσο βήμα είναι η ανάθεση της κατασκευής σπιτιού σε μιας εξειδικευμένη εταιρεία όπως η Smart Building.

Αυτομάτως αυτό θα σας απαλλάξει από όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, αφού εμείς θα φροντίσουμε να αναλάβουμε τον έλεγχο των συμβολαίων, την διασταύρωση με την τοπογραφική απεικόνιση του οικοπέδου, την εύρεση των όρων δόμησης από την πολεοδομία και πολλά άλλα.  

Όλα τα ανωτέρω αποτελούν πρωταρχικές προκειμένου εν συνεχεία να μπορέσετε να μιλήσετε με τους εξειδικευμένους μας αρχιτέκτονες – μηχανικούς για το πώς το ονειρεμένο σας σπίτι θα γίνει πραγματικότητα. Εσείς θα μας περιγράψετε το πώς φαντάζεστε την διαρρύθμιση των χώρων ώστε εμείς να μπορέσουμε να αποτυπώσουμε όλες τις πληροφορίες στο χαρτί με τρόπο που θα εξυπηρετεί την καθημερινή σας διαβίωση όσο το δυνατόν περισσότερο.

Στάδια χτισίματος σπιτιού

Τα στάδια χτισίματος σπιτιού που απαιτούνται από την αρχική επιλογή του οικοπέδου μέχρι την τελική παράδοση της οικίας είναι αρκετά. Ωστόσο εάν και εσείς έχετε πάρει την σημαντική αυτή απόφαση για την ζωή σας, καλό θα ήταν να γνωρίζετε όλα τα στάδια που θα αναλύσουμε λεπτομερώς στην συνέχεια.

Αγορά, Επιλογή οικοπέδου για χτίσιμο σπιτιού

Επιλογή - Αγορά Οικοπέδου

Το πρώτο και σημαντικότερο στάδιο στο χτίσιμο σπιτιού είναι φυσικά η επιλογή του οικοπέδου στο οποίο θα υλοποιηθεί η κατασκευή. Εάν διαθέτετε ήδη ένα οικόπεδο τότε τα πράγματα γίνονται πιο απλά. Εάν πάλι χρειάζεται να αναζητήσετε για αγορά οικοπέδου / αγροτεμαχίου τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν πριν την τελική σας επιλογή. Μερικοί από τους βασικότερους είναι η κλίση και η ποιότητα του εδάφους, διότι επηρεάζει την θεμελίωση και το κόστος αυτής, ο έλεγχος των τίτλων ιδιοκτησίας, εάν υπάρχουν διάφορες εκκρεμότητες στο ΥΠΕΧΩΔΕ κλπ.

Περισσότερα

Οικοδομική Άδεια

Απαραίτητη προϋπόθεση στο χτίσιμο σπιτιού είναι φυσικά η έκδοση οικοδομικής άδειας. Ένα από τα θέματα που απασχολεί αρκετούς ιδιοκτήτες οικοπέδων αφού απαιτεί συγκεκριμένα δικαιολογητικά. Ορισμένες μάλιστα διαδικασίες και δικαιολογητικά που απαιτούνται για την οικοδομική άδεια έχουν τροποποιηθεί πρόσφατα στην νομοθεσία. Διαδικασίες για τις οποίες φυσικά δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε εσείς οι ίδιοι, αφού το προσωπικό της Smart Building θα φροντίσει να γίνουν όλα όπως πρέπει να γίνουν.

Περισσότερα

Χωματουργικά – Εκσκαφές

Αφού εκδοθεί η απαραίτητη οικοδομική άδεια ακολουθούν οι εκσκαφές και χωματουργικές εργασίες. Με την χρήση των πλέον κατάλληλων και εξειδικευμένων μηχανημάτων, η Smart Building αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες χωματουργικές εργασίες προκειμένου να προετοιμάσει κατάλληλα το οικόπεδο για την θεμελίωση και την ανέγερση του κτιρίου. Κάτι που απαιτεί αρκετή εμπειρία ώστε να αξιολογηθούν πλήρως οι συνθήκες και η μορφολογία του εδάφους στο οποίο θα πραγματοποιηθεί το χτίσιμο σπιτιού.

Περισσότερα

Θεμελίωση

Η θεμελίωση αποτελεί ένα σύνολο επιμέρους εργασιών οι οποίες θα εξασφαλίσουν την στατική επάρκεια και την ασφάλεια ενός κτιρίου. Οι εργασίες ξεκινούν με διάστρωση σκυροδέματος προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιπεδότητα  και εν συνεχεία τοποθετούνται τα δομικά υλικά σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές. Το χτίσιμο ενός σπιτιού πρέπει πάντοτε να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και να στηρίζεται πάνω σε γερά θεμέλια ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη ανθεκτικότητά του ακόμη και σε ακραία φαινόμενα.

Περισσότερα

Φέρον Οργανισμός

Ο φέρον οργανισμός ενός κτιρίου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέρη του αφού πρόκειται για τον σκελετό του σπιτιού. Η σωστή κατασκευή του φέροντα οργανισμού έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αντοχή, την ασφάλεια και την διάρκεια ζωής του κτιρίου. Αυτός είναι και ο λόγος που οι εργασίες πρέπει να πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στον χώρο των κατασκευών.

Περισσότερα

Τοιχοποιία

Η τοιχοποιία αποτελεί μέρος του δομικού σκελετού μιας κατασκευής και συμβάλει τόσο στην διαμόρφωση των χώρων όσο και στην αισθητική τους με την επικάλυψη διαφόρων επιφανειών. Οι τύποι τοιχοποιίας που μπορεί να επιλέξει κανείς είναι αρκετοί και η τελική επιλογή βασίζεται στις εκάστοτε ανάγκες σας. Αυτό που μπορούμε εμείς να εγγυηθούμε είναι ότι όποια και αν είναι η επιλογή σας, θα φροντίσουμε για ένα άριστο αποτέλεσμα τόσο κατασκευαστικά όσο και αισθητικά.

Περισσότερα

Ηλεκτρική Εγκατάσταση

Η ηλεκτρική εγκατάσταση ενός σπιτιού αποτελεί ένα επίσης σημαντικό μέρος της συνολικής κατασκευής. Άλλωστε, στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την διαμονή σας. Έτσι, οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις αποτελούν την βάση πάνω στις οποία θα συνδεθούν όλες οι ηλεκτρικές συσκευές, ο φωτισμός κλπ.

Περισσότερα

Υδραυλική Εγκατάσταση

Αφού ολοκληρωθεί η ηλεκτρική εγκατάσταση ακολουθεί η υδραυλική. Μια υδραυλική εγκατάσταση περιλαμβάνει ένα πλήθος τοποθετήσεων και κατασκευών που αφορούν την ύδρευση, την αποχέτευση, μονάδες θέρμανσης και ψύξης κλπ. Η σωστή εγκατάσταση με την χρήση υψηλής ποιότητας υλικών θα εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία χωρίς ανεπιθύμητες ζημιές. Άλλωστε, μια βλάβη στις υδραυλικές εγκαταστάσεις μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους ιδιοκτήτες. Εμείς θα φροντίσουμε ότι δεν θα μπείτε στην διαδικασία αυτή ακόμη και μετά από πολλά χρόνια.

Περισσότερα

Μονώσεις – Θερμοπρόσοψη

Η υψηλή ενεργειακή απόδοση και η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελούν βασικά στοιχεία για ένα σπίτι. Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερος κόσμος επενδύει σε μονώσεις και θερμοπροσόψεις προκειμένου να εξασφαλίσει την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και καυσίμου. Το χτίσιμο σπιτιών που αναλαμβάνει η εταιρεία μας περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες αυτές, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα κτίριο άριστης ενεργειακής απόδοσης για εσάς και την οικογένειά σας.

Περισσότερα

Επιχρίσματα

Τα επιχρίσματα παίζουν ένα ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο τόσο στην αισθητική όσο και την προστασία ενός σπιτιού. Πρόκειται στην ουσία για την επικάλυψη που τοποθετείτε στους τοίχους και τον σκελετό ενός κτιρίου ώστε να διασφαλισθεί η προστασία από φθορές και τις διάφορες καιρικές συνθήκες. Επιπρόσθετα, με την τοποθέτηση επιχρισμάτων εξασφαλίζουμε και μια πιο συμπαγή – ανθεκτική κατασκευή όπου τα επιμέρους δομικά υλικά και ο σκελετός συνδέονται καλύτερα μεταξύ τους.

Περισσότερα

Κουφώματα

Αφού ολοκληρωθούν οι βασικές κατασκευαστικές εργασίες, το χτίσιμο σπιτιού, θα πρέπει να γίνει η επιλογή και τοποθέτηση κουφωμάτων. Τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών. Οι επιλογές που υπάρχουν διαθέσιμες είναι πολλές και η τελική απόφαση για το τι θα τοποθετηθεί στο σπίτι σας εξαρτάται από τις δικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Το σίγουρο είναι ότι το προσωπικό μας θα φροντίσει να σας προσφέρει επιλογές άριστης ποιότητας που θα προσφέρουν τα μέγιστα πλεονεκτήματα σε εσάς και το σπίτι σας.

Περισσότερα

Δάπεδα

Ότι είδους δάπεδα και αν έχετε στο μυαλό σας, εμείς μπορούμε να το κάνουμε πράξη. Φυσικά, τα πλακάκια αποτελούν μια συχνότερη επιλογή έναντι των ξύλινων δαπέδων λόγω της μεγαλύτερης ποικιλίας που σας παρέχουν, της τεράστιας αντοχής και φυσικά του ευκολότερου καθαρισμού. Ωστόσο στην Smart Building προσπαθούμε διαρκώς να προσφέρουμε σύγχρονες και καινοτόμες λύσεις σε κάθε στοιχείο μιας κατασκευής σπιτιού. Έτσι μπορούμε να σας προτείνουμε εξαιρετικούς συνδυασμούς δαπέδων που θα σας εντυπωσιάσουν.

Περισσότερα

Χρωματισμοί

Επόμενο βήμα στο χτίσιμο σπιτιών αποτελούν οι χρωματισμοί των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Το άρτια εκπαιδευμένο μας προσωπικό θα αναλάβει όλες τις επιμέρους εργασίες, όπως τρίψιμο και στοκάρισμα ώστε να ολοκληρωθεί αποτελεσματικότερα ο τελικός ελαιοχρωματισμός των τοίχων, του ταβανιού, και κάθε άλλης επιφάνειας που απαιτείται.

Περισσότερα

Ξυλουργικές Εργασίες

Δεν γίνεται φυσικά να μιλάμε για ένα σύγχρονο σπίτι και να μην επενδύσουμε στις ξυλουργικές εργασίες. Με τον όρο αυτό αναφερόμαστε στις ξύλινες κατασκευές που θα αποτελέσουν βασικό μέρος της καθημερινότητάς σας. Ντουλάπες υπνοδωματίων, πάγκοι και ντουλάπια κουζίνας καθώς και οποιαδήποτε άλλη κατασκευή έχετε φανταστεί να υπάρχει στον χώρο σας.

Περισσότερα

Είδη Υγιεινής

Το μπάνιο αποτελεί βασικό μέρος ενός σπιτιού. Τα είδη υγιεινής που θα τοποθετηθούν θα εξασφαλίσουν ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα και ταυτόχρονα μεγαλύτερη άνεση για εσάς που θα τα χρησιμοποιείτε. Έτσι, θα φροντίσουμε να επιλέξουμε και να τοποθετήσουμε εξαιρετικής ποιότητας και σύγχρονης αισθητικής είδη υγιεινής όπως μπανιέρα, ντουζιέρα, λεκάνη και νιπτήρα.

Περισσότερα

Σκεπή

Το είδος της σκεπής σε ένα σπίτι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Από τους όρους της δόμησης, τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή καθώς και από τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη. Ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες μπορεί να γίνει η τοποθέτηση διαφόρων τύπων σκεπής όπως τα κολλητά ή καρφωτά κεραμίδια, η ξυλοκατασκευή ή η κεραμοσκεπή με εμφανή δοκάρια.

Περισσότερα

Επενδύσεις Με Πέτρα

Οι επενδύσεις με πέτρα αποτελούν μια ιδιαίτερα δημοφιλή τάση τα τελευταία χρόνια. Εξαιρετική αισθητική και τεράστια πλεονεκτήματα σε θέματα μόνωσης που σίγουρα δεν γίνεται να περάσουν απαρατήρητα. Είτε επιθυμείτε την επένδυση με φυσική πέτρα είτε με τεχνικές απομιμήσεις, θα φροντίσουμε για ένα μοναδικό αποτέλεσμα στον χώρο σας που θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία σας.

Περισσότερα

Περιβάλλον Χώρος

Τελευταίο στάδιο στο χτίσιμο ενός σπιτιού είναι ο περιβάλλοντας χώρος. Οι συγκεκριμένες εργασίες αφορούν όλα τα στοιχεία εκείνα που θα περιβάλλουν την κεντρική κατασκευή του σπιτιού. Πλακόστρωτη αυλή, χώροι στάθμευσης, διακοσμητικές κατασκευές από πέτρα ή ξύλο και πολλές ακόμη επιλογές που θα δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό περιβάλλον γύρω από την οικία σας. Άλλωστε ο εξωτερικός χώρος είναι και ο πρώτος που αντικρίζει ένας επισκέπτης Και σίγουρα δεν πρέπει να υστερεί σε θέματα αισθητικής.

Περισσότερα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επικοινωνήστε μαζί μας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Scroll to Top